İnsanlara Güvenme : Genel Anatomi

Dün akşam (20 Aralık 2011) saat 17:30 civari Kayseri 27 mayıs caddesinde aktarcı halil emminin (selen) yanına gittim. Gitme amacım bir abime ilaç almaktı. Oraya gittiğimde aslında insan hayatı nasıl değişir sözünün anlamını buldum diyebilirim.

Bir yaşlı amca vardı. Ben beklerken onun arkadaşı alış veriş yapıyordu oda bana sorular soruyordu. Örn: Karabiber hangi bölgede ve nerede yetişir ? Yerde mi ağaçta mı ? Bu Önemli sorunun cevabını aslında bilmiyordum. Akdeniz bölgesinde olduğunu tahmin ediyordum. Dediğim gibi Akdeniz ve Ege bölgelerinde ağaçların üzerinde bulunduğunu öğrendim. Aslında genel anatomi bu değildi. Bana hayatta önemli olabilecek çok güzel şeylerden bahsetti. Bunların Başında dünyada 3 önemli genel anatomi vardı.

1. si Hayvani 2.si İnsani ve 3.sü Nebati.

Nebati ise bitkilerin anatomisiymiş Onuda öğrendim. Eğer nebatiyi incelersen dedi boş vakitlerinde nette abuk subuk sitelere gezeceğine bunu araştir. Rabbimin bir çekirdek tanesindeki yarattığı küçük bir ilahi aşkdaki inceliği göreceksin dedi. İşin özü Az konuştu çok söyledi.

ve Genel Anatomin ne olmalı biliyormusun dedi.. ve Çok Merak ederek sordum Nedir bu Anatomidir diye.. Cevabı ise ;

İnsanları Sev, İnsanları Akraban olarak gör ve Onlara Asla GÜVENME !..

Eski Emekli Tubitak Araştirma görevlisi Mustafa Amca’nin güzel Yüreğinden dökülen sözlerdi..

Açıkcası dükkanda işim bittikden sonra kendisinin telefon numarasını almadığım için çok üzüldüm. Kendisi ile tekrar konuşma fırsatı bulmak isterim çünkü insan yaşadıkça hayat tecrübesi ediniyor… Dilerim hayatımız boyunca çevremizde hep böyle birileri bulunur.

ve Sonra sordum kendi kendime Bir İnsanın hayatının değişmesi için bir söz ve bir ışık yeter…

ve Son bir şey; aktarcıdan çıkmadanda gider ayak güzel bir espiri yapti.. 3 tane Mustafa vardır.. 1.si Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) 2.si Mustafa Kemal ATATÜRK 3.süde Benim =)

Bu yazı Genel, Makale ve Hikaye kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir